luni, 25 februarie 2019

Oscar

Premiile Oscar (AMPAS), pentru a recunoaște excelența în realizările cinematice, evaluată prin calitatea de membru al Academiei. Câștigătorilor de categorii diferite li se atribuie o copie a unei statuete de aur, denumită oficial "Premiul Academiei de Merit", deși mai des menționată prin porecla "Oscar". Premiul a fost sculptat inițial de George Stanley de la o schiță de design de către Cedric Gibbons . AMPAS a prezentat-o ​​pentru prima dată în 1929, la o cină privată, găzduită de Douglas Fairbanks, la Hotelul Hollywood Roosevelt.
Ceremonia de decernare a premiilor Academiei a fost prima dată difuzată la radio în 1930 și transmisă pentru prima dată în 1953. Este cea mai veche ceremonie de distracții la nivel mondial de divertisment și este văzută acum în toată lumea. Echivalentele sale - Premiile Emmy pentru televiziune, Premiile Tony pentru teatru și Premiile Grammy pentru muzică - sunt modelate după Premiile Academiei.
Cea de-a 91-a ceremonie a premiilor Academiei, care a onorat cele mai bune filme din 2018, a avut loc în data de 24 februarie 2019 la Teatrul Dolby din Los Angeles, California. Ceremonia a fost difuzată pe ABC. Un total de 3.072 statuete Oscar au fost decernate de la începutul premiului prin ceremonia de 90

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu